“ Tak Kelakar Pun Kesian Pakcik Tu” Ramai Kec4m Pakcik Tarik Kerusi Sebelum Duduk

Seorang pakcik terjat0h selepas. kerusinya ditarik oleh lndividu lain. IBARAT sudah jat0h ditimpa tangga. Begitulah situ4si yang dihadapi oleh seorang lelaki yang terjatuh ketika mahu duduk di kerusi untuk menikmati juadah di atas meja. Bukan sahaja berasa s4kit kerana jat0h terduduk, malah hidangan yang tersedia di atas meja juga terpelanting dan bertaburan selepas dia tertendang meja ketika terjat0h.

Kejadian dipercayai berpunca daripada tind4kan seorang lelaki lain yang tiba-tiba menarik kerusi ‘mngsa’. Menurut keterangan video yang dikongsi di laman sos!al. Namun, tidak dinyatakan bila ia berlaku, tetapi dipercayai berlaku di luar sebuah rumah atau kedai makan. Video itu nyata membangkitkan kemar4han netizen yang menyifatkan ia merupakan gurauan yang keterlaIuan memandangkan terlebih dahulu berdiri dekat kerusi.

Meja terpelanting sebelum menimpa mngsa. Rata-rata mereka tidak menganggap tindakan itu sebagai sesuatu yang lucu, sebaliknya berasa simpati terhadap nasib mal4ng yang men!mpa lelaki beruban berkenaan. Malah, ada antara mereka berpendapat bahawa gurauan seumpama itu amat berbahaya kerana ia boleh mengakibatkan keced3raan pada mngsa. “Tak rasa kelakar pun, kasihan pakcik tu. “Depan rezeki bro, member baru nak jannah makanan.

“Sebenarnya gurau macam ni bah4ya, boleh pat4h tuIang belakang. Pakcik berkenaan baring terlentang di lantai. “Boleh menyebabkan lump0h. “Gurauan yang sangat berbah4ya,” demikian antara komen netizen. Pada masa sama, mujur cawan dan mangkuk plastik yang digunakan serta tiada peralatan taj4m seperti pis4u, diletakkan di atas meja. “Kalau kena makanan panas dan atas meja tu ada pinggan dan cawan kaca, naya kalau kena muka,” ujar netizen lain.

 

Lihat siaran ini di Instagram

 

Siaran dikongsi oleh mStar (@mstaronlineofficial)

Dalam pada itu, ada dalam kalangan netizen menganggap bahawa lnsiden itu berlaku secara tidak sengaja dan bukannya pr4nk seperti yang did4kwa. “Dia bukan bergurau, Cuma dia tak perasan pakcik tu nak duduk. “Aku rasa pakcik tu tak perasan kawan dia nak duduk sebab dia pun leka borak dengan kawan dia sambil tarik kerusi. “Dia jat0h pun tak usha (tengok) lagi. Mahu sembang tak perasan,” antara k0men netizen membuat andaian.

Sumber Mstar.

Facebook Comments Box

Be the first to comment on "“ Tak Kelakar Pun Kesian Pakcik Tu” Ramai Kec4m Pakcik Tarik Kerusi Sebelum Duduk"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*