“Tak Payah Jual Ubat Dekat Mak Aku Dah!” – Erma Fatima kongsi cerita HlBA apa yang berlaku kepada ibunya…

Baru-baru ini, pelakon dan pengarah terkenal, Erma Fatima meluahkan rasa bengangnya terhadap kawan-kawan ibunya yang sering mempromosikan pelbagai makanan tambahan (supplement) kepada ibunya.Gara-gara terpengaruh dengan saranan rakan-rakan dan media sos!al, ibunya terpksa dibawa ke klinik kerana tekanan d4rah naik secara mendadak.

Menerusi hantarannya di Instagram, pelakon Mok Cun itu menasihatkan orang ramai untuk sentiasa pantau ibu bapa supaya tidak terpengaruh dengan media sosial dan saranan individu yang tidak bertauliah.“Darah dia semalam, d0ktor tak bertauliah (Erma) ni check 174. Pagi ni 200. Dia masih lagi tenang lagi kat situ. Kepada anak-anak kat luar sana sila pantau bukan sahaja anak kecil, orang tua pun sama.

“Ini adalah akibat daripada terlalu banyak tengok Youtube, media sos!al. Segala macam mak nenek supIemen, kawan-kawan dia s4kit semua datang jual ubat dekat dia. Semua habis dia beli dan dia makan,” luah Erma.Di ruangan kapsyen hantaran, Erma dilihat turut memberi amar4n kepada sesiapa yang cuba untuk menyarankan makanan tambahan kepada ibunya. Sumber Tonton

“Sapa berani nak rekomen-rekomen lagi supplement mlm ni kat mak saya… Siap! Saya sumbat supplement tu kat mulut you!,” tulisnya m4rah.

Menjengah di ruangan k0men pula, rata-rata pengikutnya turut berkongsi pernah mengalami situasi yang sama seperti Erma di mana ibu bapa mereka terpengaruh dengan iklan ubatan kesihatan di media sos!al.

Sumber Tonton.

Facebook Comments Box

Be the first to comment on "“Tak Payah Jual Ubat Dekat Mak Aku Dah!” – Erma Fatima kongsi cerita HlBA apa yang berlaku kepada ibunya…"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*