Bakal Jumpa Ayash Affan Hari Ini, Shuib Teringat ‘Pesanan’ Siti Sarah

Sebelum ini, media melap0rkan bahawa anak bongsu pelakon dan pelawak popular, Shuib iaitu Ayash Affan yang lahir pramat4ng pada 6 Ogos lalu sudah dikeluarkan dari inkubator di H0spital Canselor Tuanku Muhriz (HCTM), Universiti Kebangsaan Malaysia.

Malah, Ayash juga menunjukkan perkembangan yang baik selepas keluar dari inkubat0r..

‘Allah SWT hadiahkan berita gembira’

Menerusi perkongsian di Instagram semalam (12 September 2021), Shuib meluahkan rasa syukur kerana hari ini dia bakal bertemu dengan anak bongsunya, Ayash Affan di h0spital. Menurut Shuib yang baru sahaja menyambut ulang tahun kelahiran ke-37 semalam, berita gembira yang diterimanya itu merupakan satu ‘hadiah’ yang sangat bermakna buat dirinya.

Alhamdulillah, di hari kelahlran, Allah SWT hadiahkan berita gembira. Esok (hari ini) dah boleh ke h0spital tengok Ayash Affan. Esok (hari ini) akan jadi hari pertama melihat dan menyentvh Ayash Affan.

Lebih menyentuh hati apabila Shuib memaklumkan hari ini merupakan hari dan kali pertama dia bakal melihat dan menyentvh Ayash Affan yang kini sudah berusia 39 hari. Tak dapat dibayangkan betapa gembiranya hati Shuib dan keluarga apabila bakal menyambut kepulangan insan tercinta ke rumah.

Posting terbaru

Menerusi p0sting terbaru, Shuib mengenang kembali kata-kata dan pesanan yang pernah disampaikan Allahyrham Siti Sarah kepadanya. Allahyrham pernah meminta Shuib menjaga anak keempat mereka ini dengan baik.

Masih ingat lagi ibu selalu cakap benda yang sama berulang kali ‘Baby yang ke-4 ni you jaga dia tau, you jaga dia tau, you jaga ok.’

InsyaAllah sayang, I akan jaga dia macam mana I jaga you sampai lah dia jadi anak yang soleh. Anak yang akan menjadi kebanggaan you dunia akhlrat. Anak yang selalu dekat dengan Allah. Cuma I mohon you doakan I, perjalanan I masih jauh. Doakan I selalu kuat. I love you sayang.

Terdahulu, Shuib memutvskan untuk menjadikan sepupunya sendiri sebagai ibu susuan buat anak bongsunya, Ayash Affan yang lahir pada 6 Ogos lalu.

Sumber: Shuib Sepahtu

Kredit : OB

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih Banyak!

Facebook Comments

Be the first to comment on "Bakal Jumpa Ayash Affan Hari Ini, Shuib Teringat ‘Pesanan’ Siti Sarah"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*