Bekas pemain Kedah, Azmeer Yusof bantu bayar k0mpaun lelaki zlarah

Bekas pemain pertahanan Kedah, Azmeer Yusof menawarkan diri bagi membntu seorang lelaki yang dikenakan k0mpaun RM2,000 kerana melakukan aktiviti zlarah kvbur sempena Aidiladha di Jempol, semalam.

Saya nak tol0ng bayarkan k0mpaun

 

Menerusi lman Facebook, bekas pemain berusia 31 tahun itu memohon bntuan orang ramai sekiranya mempunyai maklumat mengenai lelaki tersebut sebelum berjaya ‘menjejakinya’ beberapa jam selepas itu.

 

 

Menurut Azmeer, dia sudah menghubungi lelaki berusia 21 tahun terbabit sekali gus memberitahu hasrat murninya itu dan akan diselesaikan dalam masa terdekat.

 

“Alhamdulillah saya dah contact dengan abang yang kena sam4n tu. Sekarang ni abang tu dalam perjalanan ke pejabat kesihatan. InsyaAllah sebentar lagi selesai segalanya.

 

“Terima kasih kepada semua yang tol0ng cari abang tu dan mendoakan. Semoga kita semua dirahmati Allah SWT,” tulisnya.

Sementara itu, seorang pengguna Facebook bernama Syafiz Huzairi yang mengaku abang kepada lelaki itu berkongsi tngkap layar berita mengenai k0mpaun berkenaan.

Menulis dengan l0ghat ‘N0gori Sombilan’, Syafiz berkata adiknya itu melakukan zlarah ke kbur yang tidak jauh dari rumahnya selain bersyukur kerana ramai insan prihatin yang ingin membntu.

 

“Kesian adik den sorang nie k0no k0mpaun.. zlarah kubur arwah ayah ehh yang dio sendiri tak sempat nak jumpo.. pastu bawak pulak anak buah ehh zlarah kubvr arwh omak ehh..
“Rumah dekat je, bkan rentas daerah pun.. sejengkal yo umah ehh dari kvbur.. haihh apo pun tunggu keputusan KKM untuk k0mpaun.. alhamdulillah ramai yang nak tolong,” katanya.

Bagaimanapun setakat ini, tdak dapat dipastikan sama ada lelaki berkenaan ada mengemukakan sebarang rayvan pengurangan jumlah k0mpaun di pejabat kesihatan itu atau membayar jumlah yang telah ditetapkan.

 

Terdahulu, memetik laporan BH Online, lelaki itu datang bersama dua anak saudaranya ke tanah perkuburan tersebut sebelum dit4han oleh pasukan khas pematuhan prosedur operasi standard (S0P) di Tanah Perkvburan Islam FELDA Palong 12 dan 13.

Sumber : ohmymedia

Facebook Comments

Be the first to comment on "Bekas pemain Kedah, Azmeer Yusof bantu bayar k0mpaun lelaki zlarah"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*