Kau Cari PsaI, Kau Tahu Ke Berapa Banyak Kakak Aku Kasi Kat Ben Tiap-Tiap Bulan – Adik Arwh Benjy

” Kbur abng aku masih merah lagi, kau boleh tanya aku benda-benda mcam ni? Kau cari psaI!”

Itu perkongsian adik kepada pelakon Allahyrham Benjy, yang terk!Ian apabila menerima kiriman mesej daripada seorang pelakon wanita yang meImparkan tudvhan terhadap kIuarganya.

lnessa lrdayanty berkata, individu berkenaan menghantar mesej menerusi akaun Instagramnya dengan mempertlkaikan tndakannya sekeluarga yang seolah-olah tidak meng3ndahkan arwh sepanjang di penjra.

” How can you say you love your brother yet he had to seek others help for medical biIIs? Pakaian arwh tak tukar dua tahun.

” Hati jenis apa you orang miliki dengan membiarkan seorang abang skit dalam pnj4ra. Saya sdih, sdih amat sangat, terki.I4n tak dapat bantu arwh…

” Too bad he didn’t reach to me, or i would make sure he finishes his sntence and back to Malaysia to do us proud. He is one of best actor ever.

” If your mother knew this, she would feel so dam.n sad. Tak maI.u ke tak ada hatl prut ke NO hvmanity ke sampai abang nak bayar medicaI biIIs RM5OO saja tak mahu tolong? SeIf.ish.. Evi.I,” tulisnya.

Terkesan dengan tudvhan berkenaan, lnessa memaklumkan dia sendiri berhemp4s pulas untuk membantu merlngankan beb4n arwh abangnya termasuk menyara keluarganya.

” Saya tak pasti akaun ini betul atau p4Isu. Aku tak habis mnangls lagi, tanh kbur abang aku masih merah lagi, kau boleh tanya aku benda-benda macam ni? Kau cari psaI!

” Aku tengah kerja, dapat your message, mula nak ignore. But you dragged my sister and my mom into this? Kau cari psaI.

” Kat profile tulis tkzlah la you’re my idoI la apa bagai, pastu to me, tergmak tulis camtu.

” Kau tahu ke berapa banyak kakak aku kasi kat Ben tiap-tiap bulan?

” Kau tahu ke how kakak aku juggIed 3-5, sometimes SEVEN jobs at one time (!!!)

” Sampai masuk hspital banyak kali sampai dktor yang beri arhan suruh dia berhnti kerja, sebab dia bagai nk m4ti cari duit nak hantar kat abang aku?

” Kau tahu ke berapa kali kakak aku nak bnuh dri sebab tak tah4n ngan pressvre jaga abang aku?

” Kau tahu ke bapak aku dah skit empat tahun, aku jaga dia sorang!?

” Kau tahu ke bapak aku sendiri hampir m4ti 5 kali dah dalam 4 tahun ni, aku kena handle sorang? Selain suami aku ngan kakak aku, AKU HANDLE SORANG!

” Kau tahu ke berapa RIBU aku belanja tiap-tiap bulan nak jaga bapak aku? Aku tak pernah mintak tolong sapa-sapa pun,” tulisnya.

Tangguh perkahwinan beberapa kali

Dalam pada itu, Inessa mendedahkan dia pernah beberapa kali menangguhkan majlis perkahwinannya ekoran msaIah kewangan.

” Kau tahu ke berapa kali aku dah plan nak kahwin, aku kena bataIkan?

” Berapa banyak duit aku dah simpan nak kahwin pastu kena habis belanja sebab nak tolong mak aku, pastu tolong abang aku, pastu tolong bapak aku. Bukan sekali dua kali, ok?

” SembiIan tahun aku simpan duit jadi kosong, simpan kosong, simpan kosong, sebab tolong keluarga aku.

” Sampaikan last-last aku khwin buat nikah C0VlD-19 je tahun lepas?” dedahnya.

Malah, kata Inessa, dia dan suami pernah berusaha untuk memulihkan kesihatan arwh Benjy sebelum dipnj4rakan sekitar lima tahun lalu.

” Kau tahu ke berapa kali aku nngls mintak ampun ngan abang aku sebab aku tak mampu nak tolong lebih?

” Kau tahu ke berapa kali abang aku yang mintak ampun ngan aku for everything that has happened?

” ‘If your mother knew this?’ Trust me, if my mother saw your messages, dua-dua belah muka kau dah kena t4mpar dah!” tegasnya.

Arwh Benjy, 43, telah meninggI dnia aklbat penyklt asma pada Ahad di Hspital Besar Royal Prima, Medan, Indonesia.

Arwh menghidp penykit 4sma yang kronlk sejak beberapa tahun lalu selain meng4lami msIah berkaitan parv-parv.

Sumber:Gempak

Via limauais

Facebook Comments

Be the first to comment on "Kau Cari PsaI, Kau Tahu Ke Berapa Banyak Kakak Aku Kasi Kat Ben Tiap-Tiap Bulan – Adik Arwh Benjy"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*