Menghlna Kematlan Ayah Mereka, Suhaimi Saad Bedepan Tindakkan S4man Dari Keluarga ini

Seorang wanita kec3wa apabila bapa angktnya yang menlnggal dunia kelmarin ‘disambut baik’ oleh seorang penyanyi nasyid.

Penyanyi itu dipercayai Suhaimi Saad atau lebih dikenali sebagai Mosus.

Menerusi Facebook, Nur Farina Abdullah berkongsi satu tngkp layar p0sting bekas angg0ta kumpulan InTeam itu.

Tulisnya, dia bersyukur selepas pemerglan arwh bapa angkt wanita tersebut iaitu Zulkefli Nordin.

“Allahuakhbar. Air mata kami anak² dan ibu bukan meng4lir kerana Allah ambil abah tapi sedih, kec3wa dan ger4m.

Ini dengan macam² cerita dan fltnah yang sudah dilemp4rkan pada arwh abah kami.

“Kami simpan segala bukti dan tunggu kami bertenang untuk berfikir

secara waras,” tulis Nur Farina.

Tangkap layar itu memaparkan re4ksi Mosus terhadap sebuah posting Allahyrham Zulkefli yang bercerita mengenai kesan sampingan.

Ianya seperti bertambah selera makan selepas disuntlk vaksln AstraZeneca pada 13 Jun lalu.

“Dia dah matl. Alhamdulillah. Allah bayar cash. Kalau Allah bayar cara hvtang, lagi berat,” tulis Mosus.

Makln tervk sifat kemanusiaan dia ni

Mlut xde insuran

S4man je biar ada ak4l

Seorang lagi wanita dipercayai anak arwh, Ain T-ant turut menegur tindakan penyanyi berusia 41 tahun itu yang seolah-olah tidak mengh0rmati kematlan seseorang.

Menurut Ain T-ant, dkwaan bapanya yang menlnggal dunia aklbat vaksln adalah tidak berasas dan meminta penyanyi itu tidak menyeb4rkan fahaman tertentu secara ‘membvta tvli’.

“Masih bsah lg kvbur abah kami.. Takde ke simp4ti pd kami sekeluarga wahai saudara Islam ku..?

Saya cuba men4han em0si dari post.. Tapi maaf saya ggal..Saya percaya abah saya tiada hvtang dengan kamu apa lg kenal dgn kamu..

“Kami kenal dia..Kami tau baik bvruk dia..Siapa kita nak menghvkum..Tvduhan dia menlnggal sbb vaksln ni amat berat..

Tlg jgn libatkan abah kami dgn seb4ran fahaman tuan..Cukupla apa yg tjadi pada kami,” kata Ain T-ant.

Selain itu, terdapat juga kenyataan tular di Twitter @amaaawesome iaitu seorang lagi anak Allahyrham Zulkefli yang mengatakan keluarga mereka sudah membuat laporan p0lis dan akan mengambil tindakan selanjutnya.

Yang meninggal tu arwh ayah saya. Kami sekeluarga telah pun buat lap0ran p0lis.

Arwh baru menlnggal semalam dan golongan ni masih lg ganggu keluarga kami. Tindakan susulan akn dibuat kpd pemfltnah.

Bagaimanapun, tidak dapat dipastikan pnca sebenar arwh bapa mereka menlnggal dunia.

Menurut Nur Farina, arwah dijemput Ilahi aklbat C0vld-19. Namun pada masa yang sama, mereka dilihat dapat menguruskan jenzh di rumah.

Mungkin berlaku sedikit kekelirvan, sekali gus menyebabkan golongan antl-vaksln mengambil kesempatan untuk menyeb4rkan fahaman mereka!

Harap ada penjelasan lebih lanjut daripada kedua-dua pihak.

Sumber: Facebook Nur Farina Abdullah & Ain T-ant , Twitter @amaaawesome

Via F-uh.Com

Facebook Comments

Be the first to comment on "Menghlna Kematlan Ayah Mereka, Suhaimi Saad Bedepan Tindakkan S4man Dari Keluarga ini"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*