‘Takyah Jadi B0d0h,…” – Sharifah lAmani Pula Tampil Bid4s Kenyataan Pr0f Muhaya

Pelakon cantik Sharifah Amani menerusi ciapan di Twitter, memberikan nasihat kepada gadis-gadis di luar sana supaya ‘bersabar’ dan percaya akan jodoh yang telah ditetapkan oleh Allah S.W.T.

Foto: Sharifah Amani

Ujar pelakon Mukhsin ini, seseorang itu perlu mempercayai dengan setiap ketentuan yang telah ditetapkan oleh Allah S.W.T dan pada masa yang sama sentiasa memperbaiki diri untuk menjadi individu yang lebih baik.

Jodoh saya sudah siap ditentukan oleh Allah S.W.T Saya percaya jadi saya perlu berusaha untuk kehidupan yang lebih baik buat diri, keluarga dan negara. Saya perlu bersabar menunggu apa yang telah ditetapkan oleh Pencipta.

Takyah jadi b0d0h, pegang pada Iman, percaya dengan Allah. InsyaAllah nanti dia sampai.

Pada masa yang sama, dia sempat memberikan ‘pesanan’ kepada orang ramai supaya mendaftarkan diri sebagai penerima vaksln.

Jodoh, jodoh jugak vaksln dah cucvk? Dah daftar?Jodoh ka, takda jodoh ka end up kvbur tetap sorang tau. Renung renungkan dan selamat beramal. 

Terdahulu, kenyataan pakar bed4h mata dan m0tivator terkenal, Datuk Pr0f Dr. Muhaya Mohamad menerima kec4man yang hebat daripada netlzen susulan perkongsiannya menerusi satu video mengenai satu tajuk mengapa wanita lambat dapat jodoh.

Sumber: Sharifah Amani

Terdahulu..

Prof Dr Adeeba Pula Naik Angln Dengan Pr0f Muhaya

TERLAJAK perahu boleh diundur, terlajak kata bvruk padahnya.

Itulah yang berlaku terhadap pkar m0tivasi, Datuk Pr0fesor Dr Muhaya Muhamad apabila dia tervk dikec4m netlzen.

Dalam satu video tul4r, pkar mata itu mengup4s topik mengenai wanita yang lambat bertemu jodoh sehingga mengvndang kem4rahan ramai.

“Kita wanita menghargai lelaki, kekuatan mereka sebagai ketua, orang laki-laki walau bagaimana dia tetap imam kita. Kalau solat kita pangkat besar macam manapun, kalau kat ofis kita ada seorang pekerja am dan seorang CEO perempuan, bila berimam siapa di depan? Masih yang laki-laki itu.

“So orang perempuan walau macam mana you all, please mesti kita celebrate apa yang Allah beri tentang kempimpinan lelaki. Sebab itulah imam lelaki, nabi-nabi pun lelaki, so we have jngan sibuk nak liberate nak berdiri sama-sama lelaki.

“No, nanti you punya sibuk nak buat apa-apa lelaki buat, testosterone meningkat dan bagi siapa belum kahwin lambatlah jodoh

“Siapa tinggi testosterone asyik nak drive, nak achieve, nak independent, haa memanglah. Orang laki-laki suka perempuan lembut-lembut high estrogen, mengharapkan perlu ditol0ng biarlah macam b0d0h-b0d0h sikit, kan boleh lah. Pada siapa yang lambat jodoh tengok karakter anda bagaimana,” ujarnya.

Selain netlzen, kenyataan itu turut mendapat perhatian dktor Malaysia yang berpangkalan di London, Dr Amalina Che Bakri dan Pr0fesor Dr Adeeba Kamarulzaman yang juga pkar peny4kit berjngklt negara dan Ahli Majlis Sains Pertubuhan Kesihatan Sedunia (WHO).

Orang laki-laki suka perempuan lembut-lembut high estr0gen, mengharapkan perlu ditol0ng.

“Ia merupakan kali kedua dalam dua hari yang menyebabkan saya hilng kata-kata.

“Mungkin kita kena hantar pr0f sedikit b4han bacaan mengenai kenapa pemerkasaan wanita dan perempuan adalah kunci kepada transf0rmasi dan pembangunan ekonomi, antara lainnya,” ujar Dr Adeeba rlngkas dalam satu ciapan di Twitter.

Dr Amalina juga turut senada dan mengakui tidak akan sesekali menjadi ‘b0d0h-b0d0h’ sebagaimana disebut yang disebut Dr Muhaya demi mencari jodoh.

Paparan skrin tweet oleh Profesor Dr Adeeba Kamarulzaman.

“Maaf tapi mak saya tak besarkan saya untuk jadi ‘b0doh-b0doh sikit’ di depan lelaki untuk saya bertemu jodoh.

“Kamu menghantar mesej salah kepada perempuan dan wanita muda. Wanita tidak patut merendahkan kebijaksanaan mereka untuk menarik lelaki,” katanya lagi.

Difahamkan, Dr Muhaya sudah memad4m video berkenaan di laman soslal miliknya.

Namun, video itu masih boleh ditonton selepas ia dimuat naik semula oleh netlzen ke media soslal dan YouTube.

Untuk rekod, Dr Muhaya memiliki lebih 570, 000 pengikut di Instagram.

“Cuma lelaki yang lemah je takumvt pada wanita yang kuat & bijak.” -Ben Amir

Sejak pagi tadi, kenyataan yang dibuat oleh Pr0f Dr Muhaya Mohamad telah tul4r berkaitan wanita perlu nampak ‘b0d0h-b0d0h sikit’ untuk memlkat hati lelaki.

Pelbagai resp0n diterima oleh warganet yang masing-masing dilihat kurang bersetuju dengan kenyataan beliau kerana disifatkan seperti merendahkan wanita.

Lelaki yang lemah je takvt dengan wanita kuat

Video berkenaan tul4r dan mendapat perhatian ramai termasuklah pelakon terkenal seperti Ben Amir. Dalam perkongsiannya, dia memaklumkan hanya lelaki yang lemah sahaja takvt dengan wanita yang kuat.

Dia juga mengakui tertarik dengan wanita yang bijak dan boleh menyokongnya menjadi lebih baik serta membawa keluar dari zon yang selesa dalam kehidupan.

Teruslah kej4r impian

Selain itu, Ben Amir juga menasihati supaya para wanita terus mengejar impian mereka dan ‘terbanglah’ setinggi mungkin untuk cita-cita mereka.

Terima kasih dengan kata2 yang murni macam ni

Sehubungan dengan pendapat yang dikeluarkan oleh pelakon kacak itu, ramai yang menyokong kenyataan Ben Amir dan merasakan seorang wanita harusnya bebas melakukan apa pun tanpa perlu menunjukkan kelem4han diri kepada seorang lelaki.

Ramai juga para wanita yang ‘terbuai’ dengan balasan jawapan dari video tul4r yang dibuat selebriti berkenaan dan berselor0h mahu menjagak Ben Amir berkahwin.

Sumber : http://trendingsangat.pw/

Via kisahbena

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih

Jom Tekan Like Page Kami Di Bawah Artikel ni.

PERHATIAN: Pihak kami tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak kami juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda.

Sementara itu, anda boleh baca juga kisah-kisah lain yang menarik dan menghiburkan di bawah ini yang dikongsikan seperti berikut:

Facebook Comments

Be the first to comment on "‘Takyah Jadi B0d0h,…” – Sharifah lAmani Pula Tampil Bid4s Kenyataan Pr0f Muhaya"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*