“Neelofa ni memang sejenis laparkan perhatian,” Pengarah Nur Luah Pandangan Isv Rent4s Negeri

Pengarah drama popular, Shahrulezad Mohameddin menyarankan serta menasihati selebriti sensasi, Neelofa, 32, supaya memperlahankan seketika aktivitinya yang kini begitu aktif di media soslal.

Menerusi perkongsian YOY Network, Shahrulezad dalam hantarannya di Facebook, meminta Neelofa berbuat demikian kerana bekas pengacara program MeleT0p itu dan suaminya, Harris Ismail atau PU Riz, begitu menjadi perhatian ramai ketika ini terutama netlzen.

Harap tak ambil hati

“Saya tegur dan beri nasihat ini kerana ambil berat. Harap, dia (Neelofa) tak ambil hati. Nasihat ini, saya tujukan juga kepada kawan artis dan selebriti lain.

“Kalau dapat rent4s negeri tu, senyap-senyap sudah. Tak payah nak kongsi segalanya di media sosi4l masing-masing. Setakat beli karpet je pun.

“Netlzen bukannya suka sebab kebanyakan netlzen tak dapat kelebihan yang sama macam kamu semua yang boleh sewen4ng-wenam4ngnya rentas sana sini atas gelaran selebriti. Tolong jangan bangkltkan kem4rahan orang ramai,” katanya.

Berbicara juga mengenai tindakan Neelofa yang hngat diperdeb4tkan netlzen berikutan d4kwaan merentas negeri ke Pusat Perniagaan Nilai 3, Negeri Sembilan itu, Shahrulezad berkata dia kadang-kala berasa usahawan terkenal itu mempunyai sikap ‘laparkan’ perhatian.

Lapar perhatian

“Kadang-kadang, saya rasa Neelofa ni memang sejenis craving (laparkan) perhatian sebegini. Sengaja cari mas4lah. Sikit punya banyak kedai karpet di Kuala Lumpur, yang kau gigih merent4s sampai ke Nilai tu, dah kenapa?

“Tu satu hal la. Cuma, kenapa memuat naik video di Instagram Story tu dan kemudian padam. Kau tak tahu ke netlzen kita ni semua sejenis ikan jerung laparkan d4rah, yang p4ntang ko buat silap?

“Minggu lepas, kau muat nak gambar burger, lepas tu padam. Orang kec4m, kau dengan ayat pij4k semvt tak m4ti cakap netlzen bersangka bvruk pada kau. Lepas tu, buat benda sama lagi sekarang. Kau dah kenapa? Suka ek orang kecam cerca macam ni? Lapar ek?,” katanya.

Menurut Shahrulezad, kini tiba masanya dia bersuara untuk memberi teguran dan nasihat. Katanya, alang-alang Neelofa kini berniqab, maka lagi lebih baik dia ‘niqab’ sekali media soslalnya.

Katanya, dengan imej baik yang ditunjukkan Neelofa itu juga tidak sepatutnya dikec4m. Imej sepertinya itu patut disayangi ramai dan bukan semakin dib3nci kerana tindakan diri sendiri.

Niqab sekali media sosi4l awak

“Abam dah tak l4rat nak backing ko dik. Nasihat abam. Dah alang alang nak berniqab satu badan tu awak ‘niqab’lah sekali media sosi4l awak tu. Back off a bit.

“Jangan meminta sangat caclm4ki orang Lofa sayang. Tak kesian dengan diri sendiri ker? Bulan poser ni dik. Abam cakap ni bukan sebab abam nak bnci atau suka suka kec4m Lofa.

“Aku cakap ni sebab aku dah tak l4rat tgk org buat d0sa mengata kau meng3ji kau sedangkan imej mulia mulia kau tu sepatutnya tidak dikec4m begitu begini.

“Imej imej seperti ini sepatutnya disayangi ramai bukannya semakin dib3nci disebabkan telatah sebegini. Pas satu satu perangai kau buat.

“Abam kesian templasnya turut terkena pada golongan niqabist yg lain. Apatah lagi pada golongan artis yg sememangnya di pandang ser0ng sokmo turut rasa pnas yg sama.”

Semalam, Neelofa terus mencetvskan ‘isv panas’ untuk diperdeb4tkan netlzen di media sosi4l apabila kali ini dia didkwa ‘merentas negeri’ lagi ke Pusat Perniagaan Nilai 3 di Negeri Sembilan.

Muatnaik video di Instagram

Terdahulu, Neelofa ada memuat naik video di Instagram Story yang menunjukkan dia berada di sebuah kedai karpet yang lokasinya disy4ki netlzen di Nilai 3, sebelum bertindak memadamkannya.

Ternyata, bekas pengacara program MeleTop itu sekali lagi mengvndang sens4si pada kalangan warganet apabila didakwa ‘merentas negeri’ pada ketika seluruh Selangor dan Kuala Lumpur masih melaksanakan Perintah Kawalan Pergerakan Bersyarat (PKPB).

Rata-rata netizen di media sosi4l bengang dan ‘p4nas hati’ dengan tindakan Neelofa bersama suaminya, PU Riz meskipun mereka baru did3nda sebanyak RM60,000 kerana mel4nggar prosedur operasi standard (SOP) PKPB ketika majlis perkahwinan yang berlangsung 27 Mac lalu.

Sehingga artikel ini ditulis masih tiada sebarang respon dari Neelofa ataupun suaminya.

Sumber:mediakl

Facebook Comments

Be the first to comment on "“Neelofa ni memang sejenis laparkan perhatian,” Pengarah Nur Luah Pandangan Isv Rent4s Negeri"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*