“He know nothing” – Pengarah Nur Resp0n Kenyataan Zed Zaidi Kata Drama Malaysia ‘Sy0k Sendiri’ Pvnca G4gal Di Negara Jiran

Sebelum ini, dimaklumkan bahawa drama Nur tidak mendapat sambutan di negara Indonesia dan ia hanya bertahan satu episod sahaja.

Disebabkan itu, hari ini menerusi Utusan Malaysia Presiden Persatuan Seniman Malaysia (Seniman), Rozaidi Abd. Jamil atau Zed Zaidi memberi satu kenyataan ketika ditanya berhubung isv drama Nur ini, dia meluahkan rasa kes4l bahawa mvtu drama di Malaysia ini hanya layak untuk siaran Malaysia sahaja.

Tambahnya lagi, kualiti drama Malaysia baginya ‘sy0k sendiri’ yang menjadi pvnca utama drama tempatan g4gal mendapat tempat dalam mana-mana stesen televisyen Indonesia.

“Abam percaya dia main b4ntai jer apa dia nak cakap. Blvr! Janji aku kena jawab soalan reporter ni sbb kalau dia tak jawab nampak sangat dia b0d0h kan” – Shahrulezad Mohameddin

Terpanggil dengan kenyataan itu, pengarah drama tersebut, Shahrulezad Mohameddin atau lebih mesra dengan panggilan Budak Ijat tampil memberikan resp0n terhadap kenyataan Zed Zaidi menerusi Instagram selepas menjelas beberapa perkara ini.

Katanya, dia tak nak ambil kisah dengan perkara ini dan kata-kata sedemikian rupa tidak memberi kes4n kepadanya.

Tambahnya, dia buat drama ini memang khusus untuk peminat drama Melayu bukannya berebut untuk pasarkan ke luar negara.

“Semua org berhak memberikan pendapat memasing. Lagipun abam bukan buat drama just to please semua org termasuk sangap nak ke luar negara bagai. Abam buat drama hanya untuk peminat drama Melayu khususnya peminat drama Radiusone.”

Kata Budak Ijat lagi, bukanlah dirinya yang pksa untuk ditayangkan tapi pihak dari negara jiran itu sendiri yang mahukan drama itu daripadanya.

“FYI, Yg menlru idea drama abam bukannya abam tapi dari derang. Yg nak beli drama abam bukannya abam yg pksa tapi stesyen derang yg beria ia nak beli syndicated right sampai dua season. Dan yg decide tak nak tayang padahal baru first eps pun bukan abam yg suruh.”

Menurutnya lagi, ada kemungkinan drama itu akan ditayangkan semula dengan jadual lain.

“Semuanya gara2 desakan peminat drama Nur dari seber4ng yg ‘mrah’ bila drama Nur dihentikan tayangan secara tiba tiba.”

Sepatutnya peranan Stesen TV & Finas promote drama tempatan ke luar negara

Tambahnya lagi, dia sikit pun tak kisah jika dramanya hanya nampak gah di sini kerana drama yang dihasilkannya.

“Semua perhatian ini adalah rezeki dari Allah semata. Walau hanya lima org yang menonton tapi kalau yang menontonnya ikhlas menyokong dan mendapatkan kebaikan dari drama abam alhamdullilah. Senang cerita abam tak terlalu gh4irah pun nak jadi hero atau pel0por dalam mengeksport drama abam keluar negara sbb hak drama ni bukan di atas tangan abam lagi.”

Dia juga tegaskan bahawa stesen TV dan Finas yang patutnya memainkan peranan penting untuk eksport drama tempatan keluar negara.

“He(Zed Zaidi) know nothing pasal issue drama Nur”

Berhubung dengan kenyataan Zed Zaidi, Shahrulezad anggap bahawa Zed Zaidi ini orang yang tak tahu apa-apa tapi hanya nak jawab apabila disoal wartawan.

“Pasal statement shallow Zed Zaidi abam cuma mampu gelak jer. He know nothing p4sal issue drama Nur kenapa dikatakan g4gal menembvsi pasaran di sana. Abam percaya dia main b4ntai jer apa dia nak cakap.”

“Blur! Janji aku kena jawab soalan reporter ni sbb kalau dia tak jawab nampak sangat dia b0d0h kan. So korang sendiri la yg nilai jawaban dia. Bulan bulan poser macam ni abam tak koser nak sent4p sent4p bagai.”

 

View this post on Instagram

 

A post shared by shahrulezad mohameddin (@budakijat)

Sumber:LM

Facebook Comments

Be the first to comment on "“He know nothing” – Pengarah Nur Resp0n Kenyataan Zed Zaidi Kata Drama Malaysia ‘Sy0k Sendiri’ Pvnca G4gal Di Negara Jiran"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*