Tak T4han Di Der4 Mak Ayah Kandung, Anak Ini Nekad Meng4yuh Basikal Ke Rumah Nenek.

Seorang individu kongsi kisah seorang kanak-kanak perempuan yang ditemui sedang mengayvh basikal bersama sebuah beg galas. Tidak sampai hati melihat keadaan itu, individu ini membuat keputusan untuk berhenti kereta dan bertanya kepada kanak-kanak perempuan itu.

Di Pukol Dan Di H4lau Dari Rumah

Selepas berbual dengannya, alangkah terkejvtnya individu ini mendapat tahu bahawa kanak-kanak itu dipercayai dipukvl dan dih4lau keluar rumah oleh ibu bapanya sendiri. Kej4m betul!

Dalam perjalanan menuju nak balik rumah dekat area Taipan 1, Setia Alam, Abe dengan wife nampak sorang budak perempuan kayvh basikal (jalan besar area Taipan 1) sambil bawak beg galas.

Pastu pot0ng lah dia tengok raut wajah sedlh je. Jadi Abe decide untuk berhenti tepi tunggu dia sampai ke arah Abe. Tanya dia “nak pergi mana ni dik?”

Menurut kanak-kanak ini, dia dikatakan dalam perjalanan menuju ke rumah neneknya yang terletak di Batu Belah, Klang. Sementara itu, individu ini bawa kanak-kanak tersebut ke restoran makanan segera untuk makan tengahari kerana dikatakan masih belum makan.

Abe terjumpa budak ni jam 3.30ptg. Hmm. So wife Abe tolonglah orderkan makanan untuk dia. Katanya dia selalu kena mrah, pastu kena der4. Harini dia tak than sangat, nak keluar rumah jugak.

Kanak-kanak tersebut turut mendkwa ibu bapanya tahu dia keluar rumah kerana ibu bapanya sendiri yang menghantar dia ke bawah (rumah flat). Malah, kedua-dua ibu bapanya dipercayai menghantarnya ke pondok keselamatan sebelum dia menlnggalkan kawasan rumahnya.

Jangan s4lahkan papa mama

Papa mama dia siap pesan kalau kena rg0l, jangan slahkan dorang. Nanti kalau hilng, papa mama report p0lis cakap anak hilang. Apa? Awak nak rep0rt p0lis anak hilng? Kalau betul cerita budak ni ya Allah memang awak Kej4m! Dah mrah, dah pukvl, siap teman anak keluar dari rumah pastu awak boleh tengok je anak awak kayvh masuk jalan besar.

Orang lain nak anak, kahwin 10,15 tahun tak dapat dapat anak, awak bvang je anak awak macam tu? Sumph takda akal yg war4s. Tak kisah lah video ni viral atau tak, tapi saya rasa tindakan awak tak betul.

Individu ini ber4ng dengan tindakan ibu bapa kanak-kanak perempuan ini yang dilihat mengambil sambil lewa hal keselamatan anak mereka. Bayangkan jika anak mereka berjumpa dengan orang yang s4lah dan mengambil kesempatan.

Kalau orang tak berhati perut macam awak jugak yg jumpa anak awak, taktahu lah apa nasib anak kecil ni. Allahuakbar.

Dia juga berharap agar ibu bapa yang melihat video anaknya ini mengambil iktibar atas apa berlaku jika perkara yang dikongsikan kanak-kanak ini benar. Semoga ini juga menjadi pengajaran buat semua.

Sumber : Faiz / ohbulan

Via tranformasi

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih Banyak!

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami.

Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri

Facebook Comments

Be the first to comment on "Tak T4han Di Der4 Mak Ayah Kandung, Anak Ini Nekad Meng4yuh Basikal Ke Rumah Nenek."

Leave a comment

Your email address will not be published.


*