[VIDEO] Baru Hadiahkan Wheelchalr Elektrik, Hafiz Mahamad Seb4k Loh ‘Pergi’ Dijemput Il4hi

Usahawan yang terkenal di media soslal, Hafiz Mahamad sebelum ini pernah berkongsi pada 1 Oktober lalu, dia terpksa membatalkan semua mesyuaratnya di Kuala Lumpur demi menzlarah sahabat baiknya yang sedang mengalami penyaklt str0k di Kelantan.

 

Hafiz berkongsi perjalanannya dari Kuala Lumpur ke kawasan rumah sahabatnya dekat Kelantan dan mengambil keputusan untuk terus menghantar rakannya yang dikenali sebagai Loh ke h0spital bagi mendapatkan rawatan lanjut.

 

 

Lihat siaran ini di Instagram

 

Siaran dikongsi oleh Hafiz Mahamad (@hafizmahamad)

“Dia str0ke sebab kerja kuat, 10 tahun kerja tempat tu. Dia kata dia demm dan saklt kaki. Saya call dan suruh dia berhenti, kerja dengan saya je. Semalam saya call dia lagi, dia kata dah tak than. Saya terus fly ke Kelantan pagi ni.”

 

Menurut Hafiz, persahabatan yang sudah terjalin daripada kecil itu membuatkannya tidak sanggup untuk melihat rakan baiknya terlntar begitu, sehingga membuatkan dia berasa bertanggungjawab untuk menanggung k0s rwatan Loh di h0spital swsta.

 

Terbaru, satu khabar dvka dikongsi oleh Hafiz menerusi Instastory bahawa sahabat baiknya itu telah menghembvskan nafas terakhir pagi tadi.

 

Di dalam perkongsian yang dimuat naik itu, sewaktu kali terakhlr bertemu sahabatnya itu dia sudah menyangka arwh hanya mampu berthan dalam jangka masa yang pendek, namun jauh di sudut hati suami kepada Syafiqah Aina ini berharap Loh mampu berthan.

“Masa terakhir saya jumpa, masa tu saya dah tau berapa lama jangka hyat dia boleh berthan. Sebab saya ada juga tanya jururwat,” katanya.

 

Dalam pada itu, Hafiz berdoa agar sahabatnya ditempatkan di syurga sekali gus berehat dari kesakltkan yang dihdapi oleh Allahyrham.

“Takdir dia harini, dia sahabat paling saya sayang, rindu dan cinta. Rehat la Loh. Kita jumpa di syurga nanti,” ujarnya.

Sebelum ini, Hafiz baru saja pergi ke Kelantan untuk menghadiahkan kerusi r0da elektrik bagi memudahkan urusan Allahyrham.

Saya terpaksa rentas negeri untuk sahabat saya

“Saya taknak biarkan sahabat saya giveup dengan saklt dia

“Last month saya angkat dia ke h0spital, harapan saya dia kuat & sembvh. Lepas 2 minggu stay h0spital, dia boleh balik & mak dia jaga di rumah tapi sampai sekarang dia tak boleh berjalan lg

“Setiap hari saya call, sebab taknak sahabat saya ni rasa sunyi. Sebelum PKPD saya call & saje tanya “loh dh mandi ke?”

“Dia kata “belum hafiz, dari sejak lepas keluar h0spital, hanya lap dgn kain basah je. Aku pun pakai pampers je”

“Seb4k hati saya dengar, saya nak fly ke Kelantan time tu tak boleh sebab tak boleh rentas negeri

“Lepas beberapa minggu, saya buat swab test & Semalam saya decide untuk terus ke Balai P0lis minta kebenaran. Alhamdulilah mereka benarkan untuk saya bantu sahabat. Besar pahala mereka, InsyaAllah

“Harini, bila sampai je rumah sahabat. Tengok dia dengan ber “pampers” & terbaring je. Selera makan kurang & badan pun makin kurus. Seb4k hati ni, mata pun nak berair sebenarnya

“Saya cukur apa yg patut, bersihkan dia & guntlngkan rambut. Handsome sangat dia, nampak ceria sangat Alhamdulilah

“Bila saya bawa kerusi electric tu. Sahabat saya nampak, mata dia terus berair & dia than. Saya angkat dia naik atas kerusi tu

Sponsored LinksYou May Like
1 Cawan (Sebelum Tidur), Membkar Lemak Perut Seperti Glla.
Ultra Fast Keto Boost
Mendapatkan Pinjaman Mungkin Lebih Mudah Daripada Yang Anda Fikirkan
Pinjaman | Cari Iklan
Cara Menurunkan Berat Badan Dengan Cepat
Keto Diet
Prosedur yang mudah ini akan menghilangkan kesakltan keseluruhan badan. Cubalah malam ini!
BERITA & SAINS MALAYSIA
by Taboola
“Ya Allah, happy sangat! Walaupun dia tak boleh berjalan, saya happy sebab boleh tengok dia bergerak dengan kerusi tanpa orang t0lak. Dia happy sangat

“Aku sayang pada sahabat, sebab Allah yg wujudkan rasa rindu, peng0rbanan ini & cinta dalam hati ini untuk sahabat

“Sahabat, Aku akan ada sampai penghujungnya dengan mu & tak akan aku lupa janji waktu kita kecil dulu sahabat”

 

Sumber:yoynetwork

Facebook Comments

Be the first to comment on "[VIDEO] Baru Hadiahkan Wheelchalr Elektrik, Hafiz Mahamad Seb4k Loh ‘Pergi’ Dijemput Il4hi"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*