Video: Kant0i Layan Tiktok dgn Istri, Sekali ‘Skandal’ Hantar Masej Sayang Rindu Bagai

Sebut sahaja TikTok pasti ramai sudah terbayang video lvcu yang sering menjadi tontonan ramai.

Semestinya aplikasi ini trend yang makin hngat dan menjadi ikutan ramai orang.

Ramai orang beranggapan bahawa aplikasi TikTok hanyalah aplikasi untuk penggunanya berhibur.

Akan tetapi, menurutnya terdapat manfaat lain yang boleh didapati melalui aplikasi tersebut dari segi pendidikan, bisnes, travel, tip kehidupan, nasihat kewangan dan banyak lagi.

Rupanya memang terdapat pelbagai k0nten yang bukan sahaja ‘fun’ tetapi juga boleh menambahkan ilmu pengetahuan kita.

Anda hanya perlu ikuti akaun yang menghasilkan konten seperti itu dan TikTok akan berikan feeds yang sama.

Tidak dapat disangkal bahawa aplikasi TikTok ini turut hype di Malaysia.

Apa kata baca artikel berkaitan TikTok yang lvcu.

“SIAPA Sharina?”

Itulah soalan yang terp4cul daripada mulut seorang isteri tatkala melihat nama wanita tidak dikenali muncul pada skrin telefon suaminya dengan mesej “I miss you sayang.”

Menerusi satu video tul4r di Twitter, kelihatan wanita itu seolah-olah cuba merebvt telefon suaminya sejurus dia melihat mesej berkenaan.

Video Ada di Bawah Sekali

Tampil bercerita kepada mStar, Akmal Hizzat, 29, mengakui mesej yang muncul itu merupakan satu prank yang dibuat menggunakan filter terbaharu di aplikasi TikTok.

Mesra disapa Akmal, dia mendedahkan isterinya, Fatin Noraishah Shafika, 27, agak mrah dan terkejvt sebelum dia membuat penjelasan sebenar.

Video: Kantoi Layan Tiktok dgn Istri, Sekali 'Skandal' Hantar Masej Sayang Rindu Bagai

Paparan skrin video tul4r itu di Twitter.

“Masa tu kami dalam kereta nak pergi hantar barang ke rumah saudara.

Masa dia tengah mekap, saya cubalah rakam video TikTok dengan filter terbaharu tu.

“Mula-mula nampak mesej Sharina tu, memang dia percaya.

Reaksi dia agak mrah, dia g3nggam tangan dan baju saya.

“Saya minta dia sabar, saya jelaskan bahawa ia filter TikTok.

Lepas tu pun dia masih tanya siapa Sharina. Sebenarnya saya reka je nama tu,” ujarnya.

Bila dah main TikTok, banyak je ilmu yang saya dapat.

Menurut Akmal yang juga jurutera projek di ibu negara, dia sama sekali tidak menyangka video TikTok yang dikongsi di Twitter itu menerima lebih 120,000 tontonan.

Malah katanya, ramai netlzen yang terhibur, tak kurang juga yang bertanyakan nasibnya selepas ‘kant0i’ dengan isteri sendiri.

“Filter tu sekadar nak kenakan isteri, tak sangka sekali buat terus menjadi.

Saya pun tak jangka akan vir4l, sebab saya kongsi je di media soslal macam biasa.

Video: Kantoi Layan Tiktok dgn Istri, Sekali 'Skandal' Hantar Masej Sayang Rindu Bagai

Pasangan ini baru sahaja meraikan ulang tahun perkahwinan pertama pada September lalu.

“Ada yang kata saya kena tidur luarlah selepas kant0i.

Alhamdulillah tiada yang kec4m, orang ramai pun faham ia sekadar jenaka,” katanya.

Menurut Akmal yang menet4p di Ampang, Selangor, dia juga mengakui seronok menggunakan aplikasi TikTok.

Malah katanya, ia berbeza dengan pandangan segelintir pihak suatu masa lalu yang menganggap aplikasi itu hanya sesuai untuk remaja.

Video Ada di Bawah Sekali

Video: Kantoi Layan Tiktok dgn Istri, Sekali 'Skandal' Hantar Masej Sayang Rindu Bagai

Akmal tak sangka video pr4nk isterinya akan meraih perhatian ramai.

“Mula-mula dulu memang tak dinafikan persepsi mengenai TikTok. Buka je ada budak menari dan sebagainya.

“Bila dah main TikTok, banyak je ilmu yang saya dapat. Ada yang kongsi video masakan, kereta, perubatan dan sebagainya,” ujarnya.

Bercerita mengenai dia dan isteri, Akmal mendedahkan mereka baharu sahaja meraikan ulang tahun perkahwinan yang pertama pada 29 September lalu.

Video ada di Bawah Sekali

 

Sehingga kini, video pr4nk itu turut menerima hampir 4,000 ulang kicau (Retweet) di Twitter.

Sumber:budaksitu

 

Facebook Comments

Be the first to comment on "Video: Kant0i Layan Tiktok dgn Istri, Sekali ‘Skandal’ Hantar Masej Sayang Rindu Bagai"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*