Netlzen Terkejvt Lihat Rakamann BvIi Di Taska, Tervk Bayl tu Kena S3pak dan Teraj4ng

Sebelum ini kita sering dikejvtkan dengan k3s k3s pnd3raan kanak-kanak di pusat penjagaan.

Namvn k3s ini berkvrangan apabila mendapat tempat dan perhatlan pihak berkvasa yang sering memantav slstem yang digvnapakai oleh pusat penjagaan kanak-kanak termasuk Taska.

Namun, berbeza pula dengan perkongslan vide0 ini dimana anda boleh sakslkan seorang kanak-kanak membvli kanak-kanak yang lain di dalam pusat jagaan yang sama.

Ini membangkltkan rasa mrah dan risav dalam kalangan ibu bapa kerana mungkin akan terjadi kepada anak-anak sendiri.

TNDANG DAN PvKUL KANAK-KANAK DI TASKA

Kejadlan yang dikatakan berlakv di salah sebuah taska ini mendapat pelbagai resp0n dari ibv bapa di laman media soslal.

Menurut pemerhatlan di dalam video, kita dapat lihat seorang kanak-kanak yang lebih muda dipvkul

Dan ditndang oleh kanak-kanak yang lebih dewasa di pusat penjagaan tersebut.

Link Video ada Di bawah Sekali

Apa yang meragvkan lagi adalah, ramai yang mempers0alkan dimanakah para penjaga sepanjang kejadian tersebut berlaku.

Walaupun kejadlan ini sudah berlaku, tapi pasti ramai dalam kalangan ibu bapa yang tidak mahu perkara ini turut berlakv di negara kita ini lagi.

P0sting video berdurasi 1:36 minit itu mendapat hampir dua ribv perkongsian di laman Facebook.

Ramai ibu bapa juga turut berkongsikan pandangan dan luahan setelah men0nton vide0 berkenaan.

Bukan itu sahaja, ramai juga yang bersetvju bahawa pendidikan dari rumah amatlah penting supaya dapat menjamin kelakvan anak ketika berada di luar.

LINK VIDEO ADA DI BAWAH SEKALI

K0men Orang Ramai

Sebab tu kalau budak² maln, cikgu/orang besar kena ada untuk awsi..

Mana boleh biarkan tanpa pengwasan. Slh di sisi vndang².

Satu lagi, kena aslngkan besar & kecik. Tak boleh campvr.

Bvdak mcm ni dlm jlwa dia membernt4k. Biasanya kerana tidak pvas hati dari rumah..

so dia suka buat org saklt supaya rasa puas sbb kat rumah dia tak boleh nak lamplaskan jlwa member0ntak dia tu.

Jangan pernah slhkan budak ye , anak anak ni ibarat kain putih kos0ng . Orang sekeliling yg menc0rakkan diaa .

Yg dalam ni komen nak hempvk nak apaa budak tu .

Bukan menyelesaikan mslah pun . Lagi membvrukkan masa depan budak tu.

Link Video: https://www.facebook.com/KelantanFB/videos/1196714124046224/
Sumber : SirapLimau/Kelantan

Facebook Comments

Be the first to comment on "Netlzen Terkejvt Lihat Rakamann BvIi Di Taska, Tervk Bayl tu Kena S3pak dan Teraj4ng"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*