[VlDE0] : M4cau Sc4m versi Dubai tump4s, perd4ya hampir 2 juta orang seluruh dunia

[VlDE0] : Mcau Sc4m versi Dubai tump4s, perd4ya hampir 2 juta orang seluruh dunia

Mungkin tidak ramai yang tahu, kira-kira 1 bulan yang lalu telah tert4ngkapnya seorang “insta famous” di Dubai. Namanya adalah Ramon Olorunwa Abbas atau lebih dikenali dengan nama Ray Hushpuppi.

Dia adalah seorang rkyat yang berasal dari Nigeria.

Dengan menggunakan nama gelaran di laman soslal Instagram miliknya iaitu Hushpuppi yang mempunyai 2.5 juta pengikut, beliau ini tampak sering berkongsi kehidupannya yang serba mewah.

Hampir setiap hari dia berkongsi koleksi kenderaan mewah miliknya, ke tempat-tempat mewah di serata dunia dengan menaiki jet peribadi, dan membeli beberapa jam tangan berjenama mewah.

Dia juga sering membeli belah pakaian yang berjenama ribuan dollar. Pokoknya apa sahaja keluaran terbaru terutama yang keluaran terhad dari jenama mewah akan dibelinya. Sehinggakan dia menggelar dirinya sebagai “Billionaire Gucci Master”.

Kerana sering berkongsi segala kemewahan yang dimilikinya di Instagram, secara tid4k sedar dia telah menarik minat pihak FBl untuk mengenali siapa dirinya.

Dia sering memberitahu segala kemewahan yang dia ada ini datang dari hasil perniagaannya tetapi dia tidak pernah memberitahu apa jenis perniagaannya kepada umum.

Selama 4 bulan, pihak FBl mengekori dan memantau segala pergerakannya melalui instagram miliknya (Hushpuppi) itu.

Akhirnya, kecekapan pihak FBl telah dapat mengetahui bahawasanya Hushpuppi adalah seorang “sc4mmer” dalam talian.

Abbas mempunyai rangkaian pasukan yang terdiri seramai 12 orang. M0dus oper4ndi Abbas dan pasukannya adalah menghantar e-mail p4lsu ke beberapa buah pasukan bola s3pak dan bintang-bintang bola s3pak yang tertumpu di Liga Perdana Inggeris di UK.

Dengan menggunakan kepakarannya, mereka berjaya masuk ke dalam data peribadi perbankan pasukan dan pemain tersebut. Mereka juga mempunyai kepakaran dalam memindahkan wang yang telah di sc4m itu ke beberapa akaun p4lsu mereka di beberapa buah negara di serata dunia hanya dengan transaksi dalam talian.

Mereka berjaya memindahkan wang-wang tersebut berjuta-juta dollar setiap hari.

Setelah pihak FBl mempunyai cukup bukti, mereka dengan kerjasama P0lice Dub4i merancang pen4ngkapan ke atas Abbas di tempat kediamannya di sebuah kediaman mewah di pusat bandar Dubai.

Oper4si khas itu dinamakan “Oper4tion F0x Hunnt 2”.

Abbas dan beberapa orang rakannya berjaya dit4ngkap pada malam ketika dia sedang tidur.

P0lice Dubai juga telah membuat video khas pada malam oper4si penngkapan Abbas itu.

Kini Abbas atau Hushpuppi serta rakan subam4hatnya telah dih4dapkan di mhkmah DOJ di New York, Amerika Syarikat atas perbuatannya.

Apa yang menarik, Abbas juga pernah tinggal di Malaysia untuk beberapa ketika.

Bergitulah pengakhiran seorang “Insta Famous” dengan kehidupan yang serba mewah tetapi p4lsu.

Jangan berkongsi kemewahan sekiranya tangan anda tid4k bersih. Mungkin anda tidak sedar dalam anda gembira kerana mendapat populariti dan pengikut yang ramai, ada mata “pengu4sa” yang memerhati tanpa anda sedari.

Sumber : Iesya Teoh

Artikel Berkaitan;

lsu “cuci duit hram” S P R M lep4skan hafiz mohd t4npa ik4t jamin. Rupanya dia bukan calang2 orang

MALAYSIA: Semalam telah dimaklumkan bahawa Hafiz Mohd dilep4skan oleh SPRM tanpa sebarang ik4t jamin.

Perkara ini dimaklumkan oleh sahabat-sahabatnya di media sosi4l. Antara sahabatnya yang memaklumkan perkara tersebut ialah Yeop Hashim. Menurutnya ” Alhamdulillah Hafiz Mohd Bebas T4npa Jaminan .

Terima Kasih Pihak #SPRM Yang Menjalankan Tugas Sias4tan Dengan Jujur dan Cekap “.
Mungkin Ada Sal4h Faham Di Antara Pihak . Semoga K3s Ini Menjadi Asbab Sebuah Pengalaman dan Pelajaran Buat Kita Semua.

Ak1ibat ” Selalu Bersedekah Jariah ” . Allah Swt Permudahkan Urusan Hambanya .
Juga sahabat Hafiz Mohd Arshad Aman yang bersyukur Hafiz Mohd dibeb4skan tanpa bayaran ikat jamin dan sebagainya.
Syukur Alhamdulillah…Bebas tanpa Jaminan..Terima kasih yang bekerjasama..Slasatan #SPRM sempurna

Jadi siapa Hafiz Mohd

#Disclaimer: Artikel ini dibuat berdasarkan pembacaan sebelum ini yang mana ada sesetengah sumber tidak pula dapat penulis dapat cari semula.

Cuba dengan niat artikel ini adalah untuk memaklumkan perkara yang baik.

Hafiz Mohd merupakan seorang usahawan dan banyak membuat usaha sama dengan artis. Beliau merupakan tul4ng belakang beberapa bisnes artikel.

Menurut sumber yang pernah dibaca sebelum ini, antara artis yang beliau bekerjasama adalah Shuib Sepahtu.

Dengan Shuib Hafiz Mohd terlibat secara langsung dengan bisnes Bublebee dan Vape.

Marketing luar biasa dan sentiasa bertahan di dalam bidang ini cukup dipuji.

Perah juga terbaca bahawa Hafiz Mohd ini jenis orang yang tidak mengalah dan sentiasa berusaha untuk maintain dia punya bisnes.

Bukan itu sahaja, jika anda buat pencarian di Media Soslal banyak yang positif mengenai Hafiz Mohd ini.

Beliau diangap luar biasa dalam kalangan kawan-kawannya kerana sentiasa membantu mereka.

Tidak kira dalam dunia biasa atau dunia bisnes.

Cerita Hafiz Mohd oleh Sir Hafiz

Kau ingat kau kaya sangat ke bro??! Jangan berlagak sangat !!!Ni aku nak cerita sikit, pasal sorang brader ni, terdetik nak tulis pasal dia.. suka tak suka tu belakang cerita,

Aku ada hak nak bercerita, juga ada hak nak menulis, kalau kata tak setuju jangan baca.. yg taksvb jangan teruskan bacaan

Lebih kurang setahun lepas, aku nak masuk dunia vape, so member aku si Zukiee (Lavina) bawak aku jmpa mamat ni, mula2 jmpa.. aku cakap nak buat vape, dia serius bg aku poyo la..

Dia layan tak layan je apa aku cakap, panas bos hati aku ngan dia ni.. acah betul.. dia suruh aku tggu dia dekat sejam lebih, dia bukan buat ape pun, lepak je gelak2 ngan Yazid Arshad & Aman Arshad ,

serius aku perati je dia Aku cakap ni plan aku nak buat dekat H0neyjvana, dia cakap buat je la.. sembang je tak de guna,

dalam hati aku ckap “kau rilexs bro, bg aku 2 bulan, H0neyjvana akan well known in sha allah”

Nak cerita brader ni poyo, apa pun kau cakap ngan dia, dia buat tak layan je, aku tahu kau kaya bro, tp xpayah la layan orang baru nak bermula, acah boss serius..

Lepas tu nak dijadikan cerita, rezeki Allah bagi H0neyjvana jadi brand yg Alhamdulillah dikenali dan dapat sambutan, turun ratusan ribu setiap minggu,

Dalam hati aku,”baru kau tahu, kau ingat kau hebat sangat ke??!! ” Tu makan dia, skrg sape lagi power..

Tapi bila selalu jumpa dia , sbb H0neyjvana asyik turun barang, banyak jugak berbual dengan dia, last2 dia cakap, ramai orang sembang nak buat duit, tapi semua main2.

Aku ingat ayat dia ” aku dah jumpa banyak orang, dah banyak orang aku jadikan jutawan, tp lagi ramai sembang je” , mulai saat tu aku mula respect dia!

So aku faham, hujung2 air liur ni percuma kalau kau sekadar cakap je, apa pun result matter, Lastly aku nak cakap, “Thanks bro” .

Sekurang2 cara kau layan aku tu buat aku rasa betul2 kene buktikan aku boleh berjaya. And thanks jugak, banyak tunjuk jalan and mudah perjalanan H0neyjvana . Tak lupa kepada Tycoon Vape jugak!

Bantu slasatan.

Jadi Hafiz Mohd sebelum ini ke SPRM mungkin hanya untuk membantu pnylasatan yang dibuat oleh SPRM berkaitan dengan

“Cuci Duit Hram” dan boleh dikatakan tidak terl1bat langsung dengan perkara tersebut.

Artikel ini dibuat kerana admin salah seorang yang pernah follow cerita Hafiz Mohd bagaimana dia berinspirasi untuk menjadikan Bublebee antara syarikat seperti Tea Live.

Jadi admin merasakan bahawa cita-cita anak muda ini cukup luar biasa.

Berharap agar dia memang langsung tdak terl1bat dan harap semua orang melayu support bisnes orang Melayu seperti mereka ini.

Harap tiada yang b0ik0t Bublebee sehingga lah keputusan dikeluarkan neg4tif.

#Jangan cakap min di bayar pula. SEbab ini adalah penulisan ikhlas kerana sebelum ini pernah terinspirasi dengan Hafiz Mohd.

Jiwa dan Impian yang besar hadir dengan usaha luar biasa.

Sumber : mediabawang

Via inforentasasia

Facebook Comments

Be the first to comment on "[VlDE0] : M4cau Sc4m versi Dubai tump4s, perd4ya hampir 2 juta orang seluruh dunia"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*