Yang Senang Tolong Yang Susahh, Netlzenn Luah Rasa S3bakk Lihat Nilai Persahabatan Individu Ini

Sesebuah persahabatan yang p0sitif tidak terkira nilainya.

Ramai yang mengakui kawan baik memberi kita semangat dalam kehidupan, boleh bergelak ketawa, berkongsi dvka dan membuatkan kita rasa dihargai walaupun bukan d4rah dagging sendiri.

Mana-mana agama atau falsafah di atas muka bumi ini pun menerapkan nilai murni dalam sesuatu jalinan termasuk antara sahabat.

Sahabat membuatkan rasa kita selesa menjadi diri sendiri jadi tidaklah perlulah kita berpvra-pvra menjadi seseorang yang lain.

Mereka tahu kelemmahan dan kekurangan kita, namun tetap menerima kita seadanya. Malah kita adalah versi terbaik diri sendiri apabila berada dengan mereka.

Seperti yang dikongsi individu bernama Hafiz Mahamad di halaman facebook beliau tentang seorang sahabat beliau yang jatvh saklt.

Ikuti Perkongsian Beliau

Harini saya cancel semua kerja & meeting then fly ke Kelantan untuk angkat sahabat saya dari rumah ke h0spltal

Dia str0ke disebabkan kerja kuat. 10 tahun dh kerja tempat tu, saya tahu mmg dia kerja setiap hari dari jam 8:30am sampai 11pm semata mata buat OT untuk dapat 2K sebulan.

Bila kesihhatan dia terjejas, saya tktau dia strr0ke. Dia kata dia dmam & kaki saklt. Saya call & suruh dia berhenti, kerja dengan saya je.

Last week, saya belikan dia ticket ke KL. Bila sampai je Airport, Ya Allah terkejvt. Badan kvrus kering, kaki kiri lemmah. Terlnjit injlt.

Lepas 5 hari jaga dekat KL, saya minta dia balik Kelantan untuk follow up h0spital. Bila balik Kelantan, dia rest berapa hari then tak boleh bangun langsung.

Saya call semalam, dia kata dh takt4han. Then saya declde pagi ni untuk terus fly Kelantan

Bila sampai rumah tadi, Ya Allah. Nak nangls tapi t4han, pakaikan dia spp3nder baju & angkat dia ke h0sppital.

Kami selalu mandi sungai kecik kecik dulu, ingat lagi. Bawah jambatan, kita 4 sahabat janji. Time tu saya cakap.

“Siapa antara kita yg senang, kita tlg antara kita yg susah” & Alhamdulilah Allah bg saya rezeki, kemampuan untuk bantu sahabat ni.

“Loh, aku pastikan kau sihhat balik. Kau kerja dengan aku & kita berjuang sama sama” terus sihat loh!

K0men Dari Orang Ramai

Sumber : FBHafizMahamad/OM

Via rentasasia.com

Facebook Comments

Be the first to comment on "Yang Senang Tolong Yang Susahh, Netlzenn Luah Rasa S3bakk Lihat Nilai Persahabatan Individu Ini"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*