Dah Seminggu Berlaku, Aqilah Satu-Satunya Mngsa Terselamat. Ibu Aqilah Akhirnya Ceritakan Segalanya

Seminggu berlalu kejadian mengejvtkan yang meng0rbankan tiga sahabat apabila terhldu karb0n mon0ksida ketika berhenti rehat di sebuah stesen minyak di Sama Gagah di Lebuh Raya Utara Selatan arah utara.

Dalam kjadlan jam 1 pagi itu, keempat-empat mngsa, Sharifah Fariesha Syed Fathi, Ayuni Shazwanie Shabri, Nor Adilah dan Nor Aqilah Mohd Safwan masing-masing berusia 21 tahun berhenti berehat di stesen minyak berkenaan.

Mereka dikatakan mahu meneruskan perjalanan pulang ke rumah masing-masing dekat Sungai Petani dan Gurun, Kedah.

Berdasarkan maklumat ahli keluarga, Nor Aqilah yang memandu MPV jenis Honda Odyssey mengalami saklt kepala dan memberhentikan kenderaan itu untuk berehat serta membeli makanan.

Selepas berehat seketika, mereka dikatakan tidak menjawab panggilan dan pesanan mesej kerana dipercayai kesemuanya sudah tidak sedarkan diri.

Kesemua mngsa akhirnya ditemui sendiri oleh bapa Allahyrham Ayuni yang keluar mencari selepas anaknya itu gagal dihubungi.

Namun Allah lebih sayangkan mereka apabila bapa mngsa menjumpai keempat-empat mngsa sudah tidak sedarkan diri.

Difahamkan Allahyrham Sharifah Fariesha meninggI dnia ditempat kjadian. Sementara Ayuni menghmbuskn nfas terakhir beberapa ketika sebaik tiba di h0spital.

Manakala Allahyrham Nor Adilah turut menlnggI pada hari yang sama pada lewat petang ketika diberi rwatan di h0spital Angkatan Tentera Lumut, Perak.

Aqilah satu-satunya terselamat, ini keadaan terkini beliau

Allahyrham Nor Adilah pergi menlnggalkan adik kembarnya, Nor Aqilah adalah satu-satunya mngsa yang terselamat dalam kejadian yang mengejvtkan ramai pihak itu.

Sementara itu, berdasarkan perkongsian ahli keluarga yang dikongsikan rakan lelaki Nor Aqilah, beliau kini berada dalam keadaan stabil.

Menerusi tngkap layar perbualan di applikasi Whatsapp yang dikongsikan di Insta Story, Aiman Shuhairi berkongsi keadaan terkini Aqilah yang kini masih dalam rwatan rapl.

” Alhamdulillah dah boleh makan dah, tengok muka adik dah kembali macam adik yang dulu..doakan adik, hari ini d0ktor dah bagi adik makan melalui tlub.

” Nafas adik pun dah laju, ubat tidur pun dah stop..InsyaAllah adik sedar esok lusa,” tulis ahli keluarga dipercayai ibu Aqilah.

Kata ibu Aqilah lagi, kulit wajah Aqilah kelihatan kuning disebabkan hati tidak berapa berfungsi, namun hari ini alhamdulillah kuning tersebut sudah berkurangan.

” Adik alhamdulillah, d0ktor dah buang ubat-ubat dia, nampak macam adik sedar dah, kerap batuk tapi tak keluar macam kita..kesian tengok dia”

” Doa kat adik, kesian tengok duk batuk macam terangkat badan-badan..” tulis ibu Aqilah lagi.

Terdahulu Ketua P0lis Daerah Seberang Perai Tengah Asisten K0misioner Shafee Abd Samad berkata kesemua mngsa dipercayai terhldu keracvnan karb0n mon0ksida ketika berehat dalam kereta itu.

Kesemua mereka yang menuntut di sebuah kolej perubatan swasta di Batu Caves, Selangor itu dikatakan singgah berehat di stesen minyak berkenaan pada 8.30 malam selepas Nor Aqilah yang memandu kereta jenis Honda Odyssey penlng dan mvntah.

Dipercayai mereka terhldu gas itu ketika dalam perjalanan lagi, sehingga mereka berhenti kerana berasa pening.

Sumber: IG Aimanshuhairi

Via asiakini

Facebook Comments

Be the first to comment on "Dah Seminggu Berlaku, Aqilah Satu-Satunya Mngsa Terselamat. Ibu Aqilah Akhirnya Ceritakan Segalanya"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*