Akhlrnya Follower Baju Kuning Yang Eira Cakap Dengan Kata-Kata Ksar Muncul, Tak Sangka Ini K0men Tuan Badan

Isv yang hngat diperkatakan dua tiga hari ini mengenai seorang influencer yang sebelum ini dikatakan tidak boleh buat libe review di restoran 35, melaka.

Tapi belum reda isu restoran tersebut, muncul lagi satu video yang agak keterlaluan bagi orang ramai kerana perkataan yang digunakannya.

Video yang dimuat naik di halaman facebook menunjukkan Eira menggunakan kata-kata yang agak ksar kepada individu tersebut.

Tidak cukup dengan kata-kata kurang enak didengar, dia juga menunjukkan gambar gambar orang yang dikatakan di dalam video tersebut.

Rata-rata netlzen m4rah dengan tindakan beliau. Punca kenapa Eira bertindak begitu tidak dapat dipastikan lagi.

Antara komen-komen warganet

Allahuakbar…nagls tgok dia maklhamvn..body shming sis ni…tak sangka perangai dia macam ni..aku doakan moga Allah tarik nikmat rezeki kat dia..tak baiknya ya Allah…sampai macam ni sekali…betapa somb0ngnya dia..

Ya Allah Ya Tuhanku berilah taufiq dan hidayah supaya dia berubah dari memakl hamvn begitu..sang suami mohon lah ajar isteri tu berkata-kata yg elok…jgn nnt sampai ke tua dan nyanyvk masih berckp mcm tu..kasihani keluarga dan anak2 nya.

Subhanallah mengata org mcm lah diri tu sempurna.Nasib lah Allah tak bagi dia cantik putih melepak mcm emma maembong ka uqasha ka..Kalau dak lagi ri4k.Betui2 buat m4lu org kedah.

Kite semua x sempurna kak.. Dia pon manusia jgk.. Ingat kak kerana mulut badan bin4sa.. Akak ddk kt atas jgn selesa sgt.. K4rma Allah tu ade.. X perlu nk makl sungguh pon dia bt silap.. Allah ada kak..

Memang org kedah cakap k4saq.. tp sek4saq k4saq org kedah kami x la makl org menghlna org melah4nat kan org sesuka hati.. malu la sis.. cakappp x dak sopan langsunggg.. bg ada adab sama.. mengh!na mem4ki hamvn org.. mana p adab sis? malu kaum hawa, malu mak bapak kita sis.. allahuakbar…

Apabila kemewahan menguasai diri mulalah kita lupa asal usul kita..nikmat yg allah bagi itu hanyalah pinjaman sementara..janganlah mengh!na sesama manusia…

Posting dan hantaran dari individu tersebut

“Terima kasih diatas sokongan semua, maafkan sy kerana tdk sempat utk membalas pm satu persatu kerana terlalu banyak notifications masuk ketika sy bangun utk solat subuh td.. Kepada Iera Aziera, kuasa viral anda itu sbnrnya byk membuka a!b anda sendiri.. Sejak hari pertama anda v1ral sy sehingga kini 98% pm sy adalah yg tdk suka kepada kamu, hanya 2% sahaja penyokong kamu.. Sy tak mahu membuka alb kamu, tetapi harus kamu ingat allah tdk pernah tidur..”

IERA AZIERA ada membaca komen sy di dlm live tersebut, dicari semula mmg tdk akn jumpa kerana beliau akan segera delete komen yg tdk ada unsur berpihak kepadanya walaupun komen itu hanya komen yg biasa.. sy tdk memakl hamvn dia, sy juga tdk mengeluarkan perkataan sama seperti dia.. kerana perkataan itu tdk terbiasa keluar dr mulut saya mahupun penulisan sy.. utk pengetahuan kamu Iera Aziera, makl hamvn kamu telah sy pertonton kepada seluruh ahli keluarga terdekat sy, mereka turut mengglgil sepertimana kamu mengglgil kerana kamu tdk dpt men3ndang makcik 35 tempoh hari krn kamu kata makcik tu dh nk mti.. Wahai Iera Aziera,semoga allah panjangkan umur kamu utk kamu tonton semula live kamu..”

Ada Netlzen Nasihat Untuk Ambil Tindakan

“Puan boleh saman dia, guna je Defamation Act Law 1957. Kalau k3s mcm ni, memang Puan mudah untuk menang”.

Kiriman follower MB, tengoklah cara dia maki follower dan body shaming follower, makl badan follower gemuk b4bi kuning sampai tunjuk gambar anak beranak tak bertapis Padahal follower tu bertanya tanpa mencarvt dan maybe inflvncer ni sentap sampai memakl hamvn, mencarvt dan tak boleh nak handle em0si serta percakapanInilah Melayu kebanggaan tuan puan sekalian, moga mendapat hidayah Allah swt.Link ri4ksi hamba allah yg telah dimalvkan

Posted by Makcik Bawang Channel on Sunday, September 13, 2020

Apa-apa pun semoga isv ini dapat diselesaikan dengan baik sesama mereka. InsyaAllah.

Sumber onlinemalaya/ejad sohor

Via tranformasi

Facebook Comments

Be the first to comment on "Akhlrnya Follower Baju Kuning Yang Eira Cakap Dengan Kata-Kata Ksar Muncul, Tak Sangka Ini K0men Tuan Badan"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*