Inilah Sebabnya Kenapa Solat Kavm Hawa Tidak Sah Serta Terus Terbatal

Hari ini admin akan kongsikan mengenai kebersihan terutama pada kavm2 hawa diluar sana. Nampak mudah tapi kesannya berat! Contohnya , bila kita angkat benda berat ,perasaan terlmpau gembira, jalan jalan kat shopping complex 2,3 round.

Tu yang keluar air wadi. ada satu k3s ; -Seorang ustazah ni keluar pergi shopping . then dia terser3mpak dgn seorang muslimah . ustazah macam terpandang and tengok dia . masa tu kat shopping kompleks la. -then ustazah jalan pusing pusing dari tengah hari smpai lah ke petang.

Then ustazah nak solat asar ,ustazah singgah masjid,ustazah pergi lah toilet nak bersihkan apa yg patut . lepas tu masa nak naik ke tmpat prmpuan, ustzh nampak muslimah tadi terus naik ke tempat solat. Ustazah tu cam lah muka muslimah tu sebab masa shopping tu berapa kali terserempak masa pusing2 td then ustazah pun solat lah.

muslimah tu ada solat kat depan ustazah . Ustazah ternampak sebelum dia solat, dia buka seluar dalam dia. Then ustazah siap solat dulu . ustazah pun tunggu lah muslimah tu siap solat sebab ustazah tergerak hati nak tegur.Lepas siap semua , ustzh tegur dia. ustazah tanya , kenapa awk buka seluar dlm awk?

Then muslimah tu pun cakap , sebab mungkin air wadi keluar sebab masa shopping tadi sy banyak berjalan .Ustazah pun senyum ☺ , ustazah tanya lg . buka seluar dalam saja ka? tak basuh ke ? Then dia senyum menggeleng.

Ustazah pun ckp la. memang air wadi kadang kadang tak nampak. tapi punca tempat keluar tu kena bersihkan (kemalvan) . sebab masih melekat kat situ . jadinya solatnya mungkin tak sah sbb awak tak bersihkan tempat punca yang keluar tu. ☺ dan selalu jugak perempuan yang bangun subuh tp X nak mandi.. Jangan terus amek wuduk.

Sumber:kifarahmedia

Facebook Comments

Be the first to comment on "Inilah Sebabnya Kenapa Solat Kavm Hawa Tidak Sah Serta Terus Terbatal"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*