Isteri terkejvt h4mil! Dah bagi green light suami kahwin lain sebab rasa diri tak sempurna – “Teng0k-teng0k ada dua garisan”

“BETUL-betul tak sangka sebenarnya yang saya akan pr3gnant juga walaupun dalam keadaan diri macam ni. Semua kuasa Allah.”

Demikian kata seorang wanita yang berkongsi pengalaman dirinya dikurniakan seorang cahaya mata sungguh pun hanya mempunyai sebelah tiub fal0pio dan ovarl.

“Sakit ini dikesan masa saya sedang bertunang lagi iaitu dalam penghujung 2014. Ada juga terasa saklt tapi dengan nature kerja saya masa itu, selagi boleh tahan, cuba than.

“Ketika itu saya mula alami l0ya, turun berat badan dan slmptom yang dialami wanita mengandvng. Pervt pun membunclt sikit. Hinggalah Mac 2015 bila keadaan makin bvruk, saya dikejarkan ke bahagian kecmasan.

Perkongsian Nur Ainie mengenai pengalamannya yang dimuat naik di Facebook.

“Buat imbasan (scan) rupa-rupanya ada ketumbuhan pada 0varl. Di sebelah kanan, saiznya 15x20x20 sentimeter manakala di sebelah kiri kecil sikit saiznya,” ujar wanita berusia 25 tahun ini.

Disebabkan keadaan tersebut, menurut Nur Ainie, d0ktor terpaksa melakukan pemb3dahan bagi membuang 0varl dan tlub fal0pio di sebelah kanan.

“Yang di sebelah kiri, d0ktor hanya buang cyst sahaja. Saya juga dikhabarkan oleh d0ktor yang peluang untuk h4mil juga 50-50 sebab ada satu saja 0vari.

“Saya berterus terang dengan tunang mengenai keadaan diri saya. Saya reda jika dia tak boleh terima… iyalah, lelaki mesti nak zurlat lepas kahwin.

“Tapi Alhamdulillah, dia setia dan tak ambil kisah apa kata orang. Dialah lelaki yang sama dan setia mendampingi saya hingga kini,” ujar penjawat awam ini lagi.

Nur Ainie dan suaminya menunggu selama tiga tahun sebelum dikurniakan putera sulung mereka, minggu lalu.

Tiga tahun menanti kehadiran cahaya mata selepas selamat diijabkabulkan, Nur Ainie berkata dia sama sekali tidak menyangka diberikan anugerah tidak ternilai, iaitu berpeluang merasai pengalaman menjadi seorang ibu.

“Saya dan suami berserah dan tawakal bab anak. Tapi masa dapat tahu pregnant hujung tahun lalu, rasa macam tak percaya. Ingatkan lambat peri0d sebab cyst… saja buat ujian keh4milan (UPT) sendiri.

Bila saya down, memang pernah ja saya suruh suami kahwin lain, tapi dia tak mahu.

NUR AINIE BADARUDDIN

“Tengok-tengok ada dua garisan. Tiga kali buat pun masih dua garisan. Kami kemudian pergi perlksa di klinik… Alhamdulillah syukur saya sah pr3gnant,”ujarnya yang berasal dari Kulim, Kedah.

Berita kehamilan tersebut sememangnya disambut dengan penuh rasa syukur dan gembira oleh suami dan seluruh keluarga kedua-dua belah pihak.

“Kalau ikutkan, opah yang paling gembira dan teruja sebab dapat timang ciclt ketiga. Opah cakap Allah makbulkan doanya. Ibu mentua pula ucapkan terima kasih berikannya cucu.

Suami Nur Ainie tetap setia di sisinya walaupun mengetahui keadaan kesihatannya sebelum diijabkabulkan.

“Sebelum ini saya mengasuh anak saudara yang kami suami isteri anggap macam anak sendiri. Mungkin berkat daripada situ juga Allah kurniakan rezeki,” ujarnya.

Nur Ainie selamat melahirkan putera sulungnya secara normal pada minggu lalu.

Tidak menyangka perkongsiannya menjadi viral, wanita ini berkata tujuannya adalah untuk memberi semangat kepada wanita senasib agar tidak berpvtus asa dan percaya kepada rezeki.

Antara komen netlzen yang turut sama berkongsi kegembiraan dengan kelahiran bayl sulung Nur Ainie.

“Bila saya down, memang pernah ja saya suruh suami kahwin lain, tapi dia tak mahu. Suami saya selalu cakap ‘orang yang saklt juga berhak untuk rasa bahagia, bukan asal sakit ja kita kena tinggalkan dia, bahkan kitalah yang kena support dia’.

“Bagi mereka yang seperti saya atau masih lagi menunggu, kalau ada orang bertanya, tak usah terlalu rlsau. Percayalah pada rezeki dan aturan Allah,” ujarnya mengakhiri bicara.

Sumber: Mstar

Via trendinggiler

Facebook Comments

Be the first to comment on "Isteri terkejvt h4mil! Dah bagi green light suami kahwin lain sebab rasa diri tak sempurna – “Teng0k-teng0k ada dua garisan”"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*