Tanglsan Pilv Seorang ibu Dari Blik Myat Pada Lrut Malam

Mengapa saya beri RM1000 kalau para budiman ada masa sila baca dan kalau tidak scroll ke lain page..

Larut malam seorang ibu Melayu call saya,baby baru mennggal dunia.. bayangkan kesedlhan beliau.. selepas bertarvng 15 hari di IJN dan akhir nya redha kerana Allah lebih sayang baby…. maka beliau dan suami nak balik ke Utara…. poket pula kosong…

Bayangkan keperltan mak dan ayah baby… dalam kegelapan di bilik myat IJN… mereka ptah semangat… mereka tak tahu mana nak cari van jenazh… tak kan nak minta van jenazh dan nak hvtang pula…. nak makan duit pun tak ada… semua seolah olah dunia gelap…

Bayangkan baru sebulan lahirkan baby… keadaan ibu mesti lah ,lamah… badan yamg baru lahirkan baby perlu khasiat yang bayak untuk mengantikan badan…. saya terus beri satu ketenangan.

Berd0sa kalau kita mampu beri jawapan serta keputusan dan kita melambatkan nya untuk meredakan hati ibu dan ayah yang bercelru dan berkec4muk.

I terus beri jawapan pasti dan tepat  serta seolah olah satu keputusan yang dapat menenangkan gelora membvak di hati ibu dan ayah..

Van jenazh dikerahkan untuk segera ke ijn.. Tugas Fardu Kifayah… duit belakang kira…. terus saya mohon akaun ibu…. Lepaskan RM 1000 untuk beliau dulu… nak urus kub0r… nak beli makanan yang seimbang untuk badan yang kelesvan…

Tak apa kerna tuhan telah janjikan kau sedekah satu..akan aku kembalikan 10 hingga 700 kali ganda nya..mengapa kita tidak yakin..

Aku terus berdoa akan keselamatan dan di mudahkan mereka pulang… semoga jasd baby dapat di sempurnakan dengan baik dan cepat…. sudah tengah malam …. kamu orang telah di buai mimpi dalam kelenaan mu… aku tersenyum seorang diri… aku tahu ibu dan ayah ibu mesti terkejvt kerana semua di mudahkan… anak anak buah saya dari Team Amal Hery pun ambil jenazh dan bawa pulang.

Saya tersenyum dan cuci kaki… untuk tidur… lena… kerana aku faham… aku juga akan pulang… tetapi sebelum aku pulang… biarlah aku uruskan yang pulang sebelum ku… tak kira apa kavm, apa agama… kerana aku yakin… tuhan sayang mana mereka yang membantu pada orang yang dalam kesusahan…

Minta maaf .. aku tulis panjang kali ini… biarlah aku dan kamu orang jadi lah manusia yang bermanfaat kepada mereka yang lain…. Semoga apabila kita sudah bertukar status menjadi mendlang atau arwh… jsad kita di permudahkan….

Kredit; Uncle Kentang
28/6/2020
Pencari bekalan untuk akhirat…..
DEMI MU MALAYSIA….

Sumber : sepitbiru

Via newscorviral

Facebook Comments

Be the first to comment on "Tanglsan Pilv Seorang ibu Dari Blik Myat Pada Lrut Malam"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*