“Sebab Ada Ibu Lisa, Anak2..” – Yusry Terpksa ‘Kuar4ntin’ Kru Selama 6 Hari Di Rumahnya

Pengarah dan pelakon Yusry Abdul Halim menddahkan bahawa dia terpaksa mengambil inisiatif dengan mengkuar4ntin seorang kru di rumahnya bagi menjayakan telefilem terbaharu berjudul 6 Hari.

 

Menurut Yusry, tindakannya itu dibuat sebagai langkah keselamatan yang perlu diambilnya bagi mengelakkan sebarang rislk0 jangkltan ketika ingin melakukan penggambaran.

 

“Saya tak boleh nak berlakon dengan telefon sebab ini untuk siaran televisyen. Jadi, terpksa juga dapatkan seorang kru untuk jurukamera untuk sh00t di rumah saya.

 

“Cumanya, kru tersebut perlu menjalani ujian C0vld-19 terlebih dulu. Selepas keputusan negatlf, barulah, dia duduk di rumah kami untuk penggambaran.

 

“Saya tak boleh benarkan dia keluar masuk kerana di rumah kami ada ibu Lisa dan anak-anak. Saya tak mahu merisi1k0kan sesiapa.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Yusry Abdul Halim (@yusryabdhalim) on

“Jadi, saya terpaksa kuar4ntin dia di rumah saya sahaja. Tidur di rumah dan ketika itu bulan puasa, buka puasa pun sama-sama. Enam hari juga dia duduk dengan saya,” ceritanya yang mengarahkan telefilem tersebut.

Menurut Yusry, dia mengakui ia bukan satu tugas yang mudah untuk melaksanakan penggambaran naskhah tersebut memandangkan ia dilakukan sewaktu tempoh Perlntah Kawalan Pergerakan Bersyarat.

“Saya terpksa buat cerita yang logik untuk kita hasilkan. Sebab saya kene tengok di sekeliling rumah, apa yang boleh digunakan untuk sh00t cerita ini.

“Bagi pelakon lain, saya beri mereka panduan apa yang perlu dibuat kerana mereka perlu rakam sendiri. Komunikasi menerusi panggilan video untuk jelaskan kepada mereka.

“Ada juga yang terpaksa saya minta mereka lakukan sekali lagi,” ceritanya yang memberitahu proses penggambaran juga selesai dalam tempoh 6 hari.

Telefilem, 6 Hari turut menampilkan Yusry bergandingan dengan Lisa Surihani bersama Datuk Aaron Aziz dan Neelofa.

Ia mengisahkan konflik yang dilalui Suzi (lakonan Lisa) menjadi isteri ketiga kepada Ismal (Aaron Aziz) apabila didatangi bekas kekasihnya, Faizal (Yusry) yang keluar dari penjra.

Jadi, kalau anda ingin mengetahui apakah yang terjadi kepada Suzi yang mengkhlanati janji bersama bekas kekasihnya itu, jangan lupa saksikan 6 Hari di Astro Citra dan Astro Ria pada 13 Jun ini jam 9 malam.

Apapun, pastikan anda selalu mencuci tangan, pakai t0peng muka, gunakan ‘sanitizer’, kurangkan aktiviti di luar rumah serta lakukan semua perkara yang boleh mencgah C0VlD-19!

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook

Sumber : GEMPAK

Facebook Comments

Be the first to comment on "“Sebab Ada Ibu Lisa, Anak2..” – Yusry Terpksa ‘Kuar4ntin’ Kru Selama 6 Hari Di Rumahnya"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*