Zamarul Hisham kena ‘s0und’ dalam kedai g4ra-g4ra minta individu jaga jarak – “Menc4bar iman aku bulan puasa ni”

SAR4NAN kerajaan meminta untuk mengamalkan penj4rakkan soslal semasa berada di tempat awam tidak diambil berat oleh segelintir masyarakat.

 

Meskipun baru sehari Perlntah Kawalan Pergerakan Bersyarat (PKPB) dilaksanakan, ramai yang mengabaikan kepentingan penjagaan diri dan tidak memandang serius bah4ya w4bak C0vld-19 ini.

 

Berkongsi mengenai sikap tidak acvh segelintir individu itu, pelakon Zamarul Hisham berkata dia berdepan kejadian menguji kesabarannya semasa berada di sebuah kedai serbaneka, Isnin lalu.

“Semalam kebetulan saya keluar untuk beli barang keperluan dapur di sekitar kawasan rumah iaitu di TTDI Jaya, Shah Alam dan masuk la ke kedai dalam keadaan rlsau. Lepas pilih barang nak letak ke kaunter, saya tengok tak ada istilah penj4rakkan satu meter antara pelanggan. Semua berpusu-pusu nak bayar… advh mana letak akal dia orang ni!

 

“Yang best saya kena s0und dengan seorang pelanggan yang berdiri rapat dibelakang saya tanpa pakai mask, bila saya tegur ‘boss boleh belakang sikit tak sekurang-kurangnya satu meter’ dia tak jawab dengan sel4mba lagi dia rapat dan buat muka sep0sen.

“Saya tegur lagi ‘please boss’ dan dia jawab ‘hei ker4jaan sudah umumkan 4 Mei sudah okay you apahal mau cari gadvh sama saya kah?’ menc4bar iman aku bulan-bulan puasa ni… jadi saya cakap bukan mahu gadvh… saya cuma bagitau untuk kebaikan dan at last saya mengalah dan ketepi bagi dia bayar dulu, bila dah reda tak ramai orang baru saya bayar di kaunter,” katanya.

Zamarul Hisham berkongsi pengalamannya itu menerusi laman Instagram pada Selasa.

Sementara itu, pelakon drama Bahagia Bukan Bidaan ini mengakui terkejvt apabila ada individu yang masih boleh berkumpul beramai-ramai tanpa memikirkan bah4ya C0vld-19.

Justeru itu, dia turut berharap supaya tiada lagi gel0mbang kedua berlaku di negara kita ini.

“Terkejut bila tengok kawasan yang mula sunyi macam pekan k0boi sejak PKP bertukar jadi satu kawasan yang s3sak dengan kenderaan. Semua kedai mula dibuka, dan ramai org sel4mba mel3pak di tepi kedai, sel4mba ke sana ke sini naik motor tanpa pakai helmet dan mask.

“Ada segelintir yang faham masih pakai penutup mulut dan hidung tapi kebanyakannya langsung tak pakai mask dan dia orang buat macam tak ada apa-apa berlaku.

“Jadi apa pendapat korang? Masih ada segelintir masyarakat yang masih tak faham dan ot4k letak dekat kaki. Kita sama-sama doa semoga tidak berlaku gel0mbang yang kedua,” ujarnya.

Sumber:mstar

Facebook Comments

Be the first to comment on "Zamarul Hisham kena ‘s0und’ dalam kedai g4ra-g4ra minta individu jaga jarak – “Menc4bar iman aku bulan puasa ni”"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*