“Kenapa Mama Letak Adik Kat Situ Sorang-Sorang,” – Misha Omar Kongsi Nasib B@yi MaIang, Rayu Usah Berbuat Sedemikian…

Memuat naik sekeping foto meny@yat hati di mana seorang b4yi tidak berbaju bersama sehelai kain batik di sisi diletakkan di sebuah lokasi dikelilingi tanah dan daun kering, Misha Omar mempersoal tind4kan seorang ibu yang tergam4k berbuat sedemikian rupa.

Jelas penyanyi ini lagi, seandainya tiada sesiapa yang menjumpai b4yi maIang ini, bagaimana nasibnya.

Malah tambah Misha lagi, tiada sebab kukuh untuk membu4ng anak yang dikandung walau apa saja sebab yang berlaku.

Adikkk…kenapa Mama letak adik kat situ sorang-sorang??? Adik tak berbaju pula tu,kesejukan dia.. Kalau lapar cemana???

“Siapa lah yg akan dgr suara esak tangis adik yg cuma badannya sekecil itu?? To mama-mama yg senasib dengan Mama adik ini, jangan buat mcm ni ok?

“KesaIahan awk semua bukan bererti awak berhak memperlakukan adik seperti ini..Reach out, voice out…masih ramai yg sayang, terlalu ramai juga yg prihatin.

“Tind4kan Mama-mama semua akan menyelamatkan ny4wa anak-anak ini. Tolong lahh, Bumitch mer4yu, jangan buat mcm ni ok? Kalau ada Khadijah sorang, meh hantar kat Bumitch, ada Abg Adam & Abg Idris boleh jagaaaa,” kongsinya.

 

View this post on Instagram

 

Adikkk…kenapa Mama letak adik kat situ sorang-sorang???😭😭😭😭 Adik tak berbaju pula tu,kesejukan dia 😪😪😪.. Kalau lapar cemana??? siapa lah yg akan dgr suara esak tangis adik yg cuma badannya sekecil itu?? To mama-mama yg senasib dengan Mama adik ini, jangan buat mcm ni ok? Kesalahan awk semua bukan bererti awak berhak memperlakukan adik seperti ini..Reach out , voice out…masih ramai yg sayang, terlalu ramai juga yg prihatin…tindakan Mama-mama semua akan menyelamatkan nyawa anak-anak ini…Tolong lahh…Bumitch merayu, jangan buat mcm ni ok?😭😭😭😭 Kalau ada Khadijah sorang, meh hantar kat Bumitch, ada Abg Adam & Abg Idris boleh jagaaaa…😍😍😍😍😍

A post shared by Misha Omar (@mishaomar) on

Di ruang komen, netizen turut prihatin akan nasib b4yi ini dan mendoakan yang terbaik untuknya.

Foto : Instagram Misha Omar

Sumber : MH

Facebook Comments

Be the first to comment on "“Kenapa Mama Letak Adik Kat Situ Sorang-Sorang,” – Misha Omar Kongsi Nasib B@yi MaIang, Rayu Usah Berbuat Sedemikian…"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*